Naslovna AKTUELNO Djeca iz Poljica istraživala i prezentovala ljepote domovine

Djeca iz Poljica istraživala i prezentovala ljepote domovineSamostalno istraživanje i prezentacija  rijeka, planina i jezera  BiH, projekat je učitelja Fahrudina Beganovića i učenika četvrtog razreda OŠ „Poljice“, koji je uspješno  realizovan.

 

Cilj  ovakvog načina rada, kako ističe učitelj Beganović,  jeste  da djeca kroz igru, druženje i individualnu afirmaciju,  jačaju  samopouzdanje i kreativnost.

 

„Učenici su  dobili pojedinačne zadatke da istraže  i sa drugarima podijele znanja o našim planinama, rijekama, jezerima. Na ovaj način uživali su u prezentacijama,  gledajući fotografije i slušajući  lijepe i korisne  detalje,  pa i legende o našoj domovini. Djeca od malih nogu treba da znaju da je zemlja u kojoj žive njihova domovina,  koju treba da vole, cijene,  i znaju da će jednog dana oni biti ti koji će doprinijeti njenom razvoju i ugledu u svijetu. Treba da uče i usvajaju znanja o svom mjestu življenja i da svoju državu upoznaju kao mjesto u kojem je život lijep“, rekao je za portal rtvlukavac. ba Fahrudin Beganović.

 

Inače,  OŠ  „Poljice“  veoma je uspješna kada je u pitanju saobraćajno takmičenje i već godinama su prvaci  na općinskom  takmičenju, a zapažene rezultate postižu i na kantonalnom nivou. Tajna njihove uspješnosti leži u pripremama koje počinju još u nižim razredima.

 

Upravo učenici  spomenutog  četvrtog  razreda  nedavno su iskoristili lijepo vrijeme, naučili biciklističke vještine, te  uspješno položili  mali  vozački ispit.

 

(RTV Lukavac)