Naslovna AKTUELNO Otvoren Art kamp Lukavac 2018

Otvoren Art kamp Lukavac 2018

U organizaciji Art Centra Lukavac danas je počeo 8. Art kamp koji je okupio oko 40 mladih umjetnika iz BiH i susjednih zemalja.

 

Od 16. do 19. augusta u ambijetu Planinarskog doma Svatovac održat će se 8. Art Kamp, a u organizaciji Art centra Lukavac. Organizator kampa se potrudio da ovogodišnji kamp bude bogatiji sadržajniji i zanimljiviji kako za učesnike tako i za posjetitelje, jer je i ove godine kamp otvorenog tipa.


 

Kao i proteklih godina, očekuje se dolazak velikog broja mladih umjetnika iz BiH i susjednih zemalja, što je zapravo  jedna  od specifičnosti ovog događaja. Kako istiiču iz organizacionog odbora fokus ovogodišnjeg kampa je na afirmaciji stvaralaštva mlađe generacije autora.

 

Osnovni cilj ove kolonije jeste druženje, uspostavljanje saradnje i stvaranje platforme za razmjenu umjetničkih ideja, što nam je potvrdio i mladi umjetnik iz Sarajeva, Damir Šabić koji je na koloniji, a sada Art kampu po sedmi put.

 

Umjetnici će u narednim danima imati priliku da slikaju ono šta žele, a kako je  i ove godine  kamp otvorenog tipa iz organizacionog odbora  pozivaju sve zainteresovane da dođu i pogledaju  ono što umjetnici  rade i stvaraju tokom   8. Art kampa Lukavac 2018.