Naslovna AKTUELNO Otvoren foto-konkurs za pomoć SOS Dječijim selima u BiH

Otvoren foto-konkurs za pomoć SOS Dječijim selima u BiHSOS Dječija sela BiH i grupacija Alfa Energy pozivaju sve amaterske i profesionalne fotografe da svoj talent stave u službu humanosti kroz učešće u foto-konkursu ‘Ključ sreće’, kako bi zajedno pružili podršku SOS Dječijim selima BiH.

 

Kroz prizmu foto objektiva, učesnici foto konkursa će „uhvatiti“ trenutak i pokazati šta za njih predstavlja ključ sreće. SOS Dječija sela BiH ističu da je „ključ sreće“ za svu djecu – porodica, a uposljednjih 25 godina, pružaju ljubav, sigurnost,  obrazovanje, toplo porodično okruženje i mogućnost za bolju budućnost djeci.Fotografije se šalju isključivo u elektronskom obliku, na e-mail: [email protected]

 

Konkurs je otvoren do 01. septembra 2019. godine.

 

Fotografija sa najvećim brojem lajkova prikupljenih u periodu od 02. do 13. septembra 2019.godine, objavljene na Facebook stranici ”Alfa Energy Group”, će također biti nagrađena posebnom nagradom partnera.

 

Stručni žiri foto-konkursa čini Adnan Bubalo, profesionalni fotograf, Vermina Kazaferović, predstavnica SOS Dječijih sela BiH, sportska legenda i ambasador SOS Dječijih sela BiH, Jure Franko i Alen Čamdžić predstavnik grupacije Alfa Energy.Biće odabrano 20 fotografija, između kojih će 3 najbolje biti novčano nagrađene. Prva nagrada iznosi: 500 KM, druga nagrada 300 KM i treća nagrada 200 KM. Uz novčane nagrade, partner takmičenja Plus Computers je obezbjedio dodatne poklone.

 

Odabrane fotografije će biti izložene na svečanoj aukciji koja će se održati 24. septembra 2019. godine u Hotelu Swissôtel, uz prisustvo predstavnika kompanija i poslovne zajednice.

 

Sve kompanije koje žele da prisustvuju ovom događaju neka pošalju svoj zahtjev na mail [email protected].

 

Sav novac prikupljen od prodaje fotografija biti će doniran za potrebe rada SOS Dječijih sela BiH.

 

„Život, nepredvidiv kako jeste, nosi sa sobom niz trenutaka sreće, ali i onih manje sretnih dana. Od momenta kada sam zasnovao svoju porodicu, moja sreća se multiplicirala, ali i odgovornost. Nekako sam u isto vrijeme započeo prijateljstvo sa SOS Dječijim selima BiH i u onim teškim danima roditeljske brige sam upravo u SOS mami Amiri pronalazio inspiraciju. Biti roditelj dvoje djece je najodgovornija uloga koju sam dobio, ali moja Amira je odgojila i odgaja već treću generaciju, s jednakom posvećenošću i ljubavlju. Znam da je za nas dvoje porodica ključ sreće.  Veselim se što ću tokom žiriranja pristiglih fotografija na foto-konkursu „Ključ sreće“ imati priliku vidjeti različite perspektive: mladih fotografa, ali i onih koji kao ja beskrajno uživaju u trenucima u okrilju porodice“ istakao je Jure Franko, ambasador SOS Dječijih sela BiH i član žirija foto-konkursa Ključ sreće.