Naslovna AKTUELNO U Lukavcu održan seminar o mektebskoj nastavi (VIDEO)

U Lukavcu održan seminar o mektebskoj nastavi (VIDEO)Obzirom da se bliži početak nove školske godine, a samim tim i nove mektebske godine,  treba napraviti određene pripreme na vrijeme u pogledu edukacije mualima i vjeroučitelja. Tim povodom je za njih danas u organizaciji Medžlisa IZ Puračić u Lukavcu i Rijaseta IZ BiH organizovan seminar na kome se govorilo o temi “Savremeni izazovi u mektebu i mektebskoj nastavi”.

 

Medžlis IZ Puračić u Lukavcu narednih dana svoje aktivnosti usmjerava na svečanost otvaranja džamije u Hrvatima. Nakon što je izgrađena i stavljena u funkciju, za sve vjernike odnosno džematlije, džamija u džematu Hrvati Ahmići će biti svečano otvorena.

 

Svečanost otvorenja počinje u petak 30. avgusta mevludom, koji će biti proučen poslije akšam-namaza. Gost predavač  je muderis Nezim ef. Halilović.

 

Samo otvaranje predviđeno je za subotu 31. avgust sa početkom u 11.30 sati. Očekuje se dolazak velikog broja vjernika i građana, ali će prema najavama organizatora tu biti i zvanice iz javnog i političkog života.

 

Više informacija o ovoj temi možete saznati u video prilogu Midhata Sarajlića.

 

(RTV Lukavac)