Naslovna AKTUELNO Otvoren Javni poziv za dodjelu pčelinjih društava sa pčelarskom opremom

Otvoren Javni poziv za dodjelu pčelinjih društava sa pčelarskom opremom


U sklopu projekta „Smanjenje siromaštva kroz pčelarstvo u Tuzlanskom kantonu „ Općine Lukavac u 2020. godini, a na osnovu Sporazuma zaključenog izmedju Općine Lukavac i Humanitarne organizacije  „Muslim Aid“ Sarajevo, načelnik Općine Lukavac raspisao je  JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu pčelinjih društava sa pčelarskom opremom putem sufinansiranja.

 

Bit će dodjeljeno 60 pčelinjih društava sa pčelarskom opremom uz sufinaansiranje :Općina Lukavac u iznosu od  40%, Humanitarna organizacija Muslim Aid  Sarajevo u iznosu od 40 % i krajnji korisnik u iznosu od 20% od ukupne cijene pčelinjih društava i opreme. Svakom koriniku dodjeljuje se pet pčelinjih društava sa cjelokupnom dodatnom opremom za bavljenje pčelarstvom.

 

Kompletan tekst javnog poziva objavljen je na oglasnoj ploči u šalter sali Općine Lukavac,te na službenoj web stranici Općine Lukavac.

 

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za privredu, lokalni razvoj i inspekcijske poslove Općine Lukavac, kancelaria broj 73, svakim radnim danom od 08,00 do 15,30 sati.

 

Javni poziv ostaje otvoren od 27.02. do 16.03.2020 do 15.30 sati.

 

 

Kompletan tekst možete preuzeti ovdje.