Naslovna AKTUELNO Otvorena izložba fotografija iz porodične zbirke Mirze Suljkanovića (VIDEO)

Otvorena izložba fotografija iz porodične zbirke Mirze Suljkanovića (VIDEO)


JU Javna biblioteka Lukavac je tokom ove godine organizovala je veliki broj kulturnih događaja kao bi svojim korisnicima, ljubiteljima lijepe riječi, građanima općine Lukavac, ublažila trenutno satanje izazvano pandemijom koronavirusa. I na samom kraju godine upriličeni su značajni  kulturni događaji.

 

U Javnoj biblioteci Lukavac postavljena je izložba fotografija fotografa, novinara i filmofila Mirze Suljkanovića. Riječ je o fotografijama iz porodičnog albuma porodice Suljkanović koja je 120 godina dio društvenog života Lukavca.

 

Nakon otvaranja izložbe, u sali za promocije, prikazan je dokumentarni film o historijatu ove ustanove “126. Godina Biblioteke Lukavac u službi znanja i obrazovanja”, pripremljenog od strane E-Zone iz Tuzle.

 

Do kraja godine u Javnoj biblioteci Lukavac bit će upriličen još jedan kulturni online događaj, odnosno izložba koja je urađena u saradnji sa Udruženjem Toper iz Doboja i Grupom Lucido. Planirani su pjesničko veče, okrugli sto i druženje sa umjetnicima sa područja TK.

 

Više doznajte u video prilogu Edine Husović:

 

 

 

(RTV Lukavac)