Naslovna AKTUELNO Porezna uprava Federacije BiH: Ako želite pravednu državu platite porezni dug

Porezna uprava Federacije BiH: Ako želite pravednu državu platite porezni dug


Porezna uprava Federacije BiH poziva porezne obveznike da do 31.12.2020. godine uplate svoje porezne dugove i 2021. godinu započnu bez poreznih dugova. Blagovremenim plaćanjem poreznih obaveza doprinosite izgradnji pravednog društva i zakonitom poslovanju koje je za vas najbolji i najsigurniji način poslovanja.

 

Posebno podsjećamo porezne obveznike koji imaju porezni dug koji je nastao zaključno do 31.12.2016. godine, da uplatom ovog duga do 31.12.2020. godine imaju mogućnost da ostvare pravo na otpis zateznih kamata na javne prihode u iznosu od 0,04 % dnevno ili 14,6 % godišnje i tako ostvare korist od otpisa zateznih kamata.

 

Zahtjev za otpis zateznih kamata (Obrazac ZAOK), se može preuzeti na web stranici Porezne uprave Federacije BiH www.pufbih.ba, u dijelu obrasci – Zakon o visini stope zatezne kamate na javne prihode, ili na linku http://www.pufbih.ba/v1/public/upload/obrasci/baf1d-obrazac-zaok.pdf, a isti se podnosi neposredno ili putem pošte nadležnoj organizacionoj jedinici Porezne uprave Federacije BiH kod koje se podnosilac zahtjeva vodi kao porezni obveznik.

 

Porezna uprava Federacije BiH se zahvaljuje svim poreznim obveznicima koji su uredno izvršavali svoje porezne obaveze i poziva i ostale porezne obveznike da to blagovremeno čine.