Naslovna AKTUELNO Penzioneri ukazali na manjkavosti u javnom prevozu (VIDEO)

Penzioneri ukazali na manjkavosti u javnom prevozu (VIDEO)

Na osnovu istraživanja i anketiranja korisnika gradskog prevoza na četiri ključne linije iz Tuzle prema Lukavcu, Srebreniku, Kalesiji i Banovićima,  Udruženje penzionerki Tuzle organizovalo je prezentaciju i raspravu o kvalitetu gradskog i prigradskog prevoza putnika i robe.

 

Susret je organizovan sa ciljem unapređenja funkcije prevoza na osnovu monitoringa kvaliteta usluga, a podržali su je i Klub potrošača TK i resorno ministarstvo. Ovo je redovna praksa koju svake godine provode Ministarstvo i udruženje potrošača, u svrhu otklanjanja problema i poboljšanja nivoa usluga prevoza, a jedan od načina unaprijeđenja, prema riječima pomoćnika ministra Nenada Lukanovića, je i ulaganje dijela sredstava stečenih od tehničkog pregleda. 

Gordana Bulić iz Udruženja potrošača kazala je da potrošači generalno nisu zadovoljni brojnim stvarima, pa i prevozom, rezultati istraživanja pokazuju disproporciju u potrebama  za prevozom i usklađenosti linija. Žalbi je bilo i na cijenu pretplatničkih mjesečnih karata.

 

Više detalja saznajte u video prilogu Suade Imamović.

 

(RTV Lukavac)