Naslovna AKTUELNO Plata Edina Džeke mogla bi biti problem transfera u Inter

Plata Edina Džeke mogla bi biti problem transfera u Inter


Objavljeno je da su sastanku prisustvovali sportski direktori klubova – Piero Ausilio i Tiago Pinto, a da nakon svega nisu bili raspoloženi za davanje izjava novinarima koji su saznali lokaciju i stigli po više informacija.
Dalje se piše da su oba kluba zainteresovana za ovaj vid saradnje, posebno Roma koja mora pronaći rješenje zbog svađe Džeke i trenera Paula Fonsece, a navodi se da se posao može zaključiti jedino kao razmjena igrača.

Razlika između bruto plate igrača je tri miliona, a iz Intera su navodno poručili da Džeki ne mogu dati platu u istom iznosu kao Roma.

 

 

 

 

Na kraju se navodi da će pregovori biti nastavljeni sutra, a da trener Intera Antonio Conte nema ništa protiv ove razmjene jer je i sam veliki ljubitelj našeg napadača i ranije ga je pokušavao dovesti u klub.

 

 

 

 

Još jednom podsjećamo, Džeko je već danima u sukobu s trenerom Fonsecom, zbog čega mu je klub oduzeo kapitensku traku, a ni on sam prema pisanju medija iz Italije ne bi imao ništa protiv da karijeru nastavi u Interu.

 

 

 

 

Prošlog ljeta naš napadač bio je na korak od prelaska u Juventus, ali je sve propalo jer Roma nije uspjela dovesti Milika.