Naslovna AKTUELNO Počeli radovi na izgradnji spomen-obilježja u Puračiću (VIDEO)

Počeli radovi na izgradnji spomen-obilježja u Puračiću (VIDEO)

U Puračiću je izvođač radova SE Sarajka počeo izgradnju spomen-obilježja borcima Armije RBiH i borcima Narodno-oslobodilačkog rata 1941.-1945. Ovaj projekat će se raditi u fazama, a završetak prve faze planiran je u roku od 45 dana.

 

Novo spomen-obilježje nalazit će se u centru ove stare čaršije, na lokaciji dosadašnjeg spomen-obilježja boracima Naradno-oslobodilačkog rata, s tim da će u narednom periodu njegovom rekonstrukcijom biti uređen spomenik šehidima i poginulim borcima Armije RBiH.


 

Inicijativu za izgradnju i rekonstrukciju ovog spomen obilježja pokrenula su boračka udruženja iz Puračića. Osim njih i Općine Lukavac, velike zasluge za realizaciju ovoga projekta pripadaju i Vladi TK, odnosno Ministarstvu za boračka pitanja TK, koje je za ove namjene izdvojilo 20.000 KM.

 

 

Radovi će teći u etapama. Ukoliko vrijeme posluži, prva bi trebala biti završena za 45 dana. U drugoj fazi bi, nakon izgradnje spomenika, prostor na staroj čaršiji u Puračiću dobio potpuno drugačiji izgled jer će se raditi trotoari, rasvjeta i novi asfalt.

 

Više o ovome prjektu doznajte u video prilogu Midhata Sarajlića.

 

(RTV Lukavac)