Naslovna AKTUELNO Pokradene sadnice sezonskog cvijeća na šetalištu u Lukavcu

Pokradene sadnice sezonskog cvijeća na šetalištu u Lukavcu

Na gradskom šetalištu u Lukavcu u noći sa 2. na 3. juni došlo je do krađe sadnica. Nestalo je oko 130 sadnica sezonskog cvijeća koje je nedavo zasađeno.

 

Ovaj vandalski čin svi osuđuju, a iz resorne općinske službe apeluju na građane da neuništavaju sadnice ne samo na šetalištu već i u cijelom gradu.

 

Dugo očekivano gradsko šetalište u Lukavcu namijenjeno za odmor i rekreaciju postalo je meta vandalskog čina. U Ulici Branilaca Bosne i Školskoj odnosno na gradskom šetalištu nedostaje 130 sadnica sezonskog cvijeća koje je nedavno zasađeno sa namjerom da moderno gradsko jezgro Lukavčanima služiti za odmor, šetnju i rekreaciju.

 

Krađu sadnica svi osuđuju, a komentar smo zatražili i od naših građana.

 

Izgradnja gradskog šetališta u Lukavcu kojeg su mnogi jedva čekali, a čija je vrijednost veća od 200 000 KM sa svim svojim pratećim elementima utiče na ukupan estetski izgled ovog dijela grada.

 

Svaki vandalski čin pa tako i ovaj na gradskom šetalištu za svaku je osudu, a zbog zakonskih procedura sada je  nemoguće nadomjestiti ukradene sadnice cvijeća.

 

Iz nadležne općinske službe očekuju da će policija riješiti ovaj slučaj i nedzvoliti da se ovakve i slične stvari dešavaju u našem gradu.