Naslovna AKTUELNO Pokrenuta akcija prikupljanja pomoći Azri Jašarević

Pokrenuta akcija prikupljanja pomoći Azri Jašarević

Lukavčanka Azra Jašarević ponovo treba pomoć humanih ljudi.

 

U oktobru 2015.godine, Azri je dijagnosticiran gigantocellularni tumor (tumor dugih kostiju), te su u oktobru i novembru iste godine izvršene dvije operacije na UKC Tuzla. Ubrzo nakon toga, tačnije u februaru 2016. godine, tumor se vratio i agresivno počeo širiti, napadati kost, te ugrožavati funkciju ruke. 

Azra se u međuvremenu konsultovala sa dr. Markom Bergovcem sa LKH Univ. Klinikum Graz, te je ustanovljeno da se operacija što prije mora obaviti u Grazu, obzirom da na UKC Tuzla nisu imali rješenja.

 

U martu 2016. godine pokrenuta je alcija za prikupljanje novca za Azrinu operaciju u Grazu, koja je uz vašu pomoć završena nakon svega pet dana, a potrebno je bilo 30 000 eura.

 

23.Novembra 2016. obavljena je i operacija u Grazu, nakon višemjesečne terapije. Tumor je odstranjen, kao i dio kosti ruke, te joj je ugrađen implatant. Azra je nakon toga redovno obavljala kontrolne preglede i nažalost, u augustu ove godine utvrđeno je da se tumor vratio i da je neophodno odstraniti ga.

 

“Nakon konsultacija sa doktorima sa UKC Tuzla i dr. Markom Bergovcem, konstatovano je da se isto odstrani na LKH Univ.Klinikum Graz. Azri je stigao predračun sa klinike, u iznosu od 7 200 eura, koje Azra nije sama u mogućnosti obezbjediti.

 

Stoga smo se odlučili i ovaj put pomoći Azri u njenoj borbi s ovom bolšću, te vas molim i pozivam da još jednom pokažemo svoju humanost i da skromnim,ali njoj vrijednim novčanim uplatama obezbjedimo potrebni novac za operaciju. Za sada su tu brojevi računa za uplate u KM-ovima,kao i devizni račun na koje možete uplaćivati svoje donacije. Ukoliko bude neophodno,u skorije vrijeme ćemo organizovati i humanitarne događaje na kojima ćete moći davati dobrovoljne priloge,o čemu ćete biti blagovremeno obavješteni”, rekla je organizatorica akcije Edina Imamović.

 

 

(RTV Lukavac)