Naslovna AKTUELNO Porodica Husarić treba pomoć dobrih i humanih ljudi

Porodica Husarić treba pomoć dobrih i humanih ljudi

Teška životna priča porodice Husarić iz Gnojnice nikog neće ostaviti ravnodušnim. 51- Godišnji Behader bivši je pripadnik Armije RBiH koji je cijeli ratni vijek služio domovini, a danas bez ikakvih primanja jedva da preživljava. Zajedno sa suprugom i dvoje djece živi isključivo zahvaljujući pomoći dobrih ljudi, a kao da život nije bio dovoljno surov ovaj bivši borac obolio je od karcinoma.

 

Starija kćerka iz porodice Husarić završila je ekonomsku školu i trenutno je nezaposlena, dok mlađi sin zbog teških životnih okolnosti nije nastavio srednjoškolsko obrazovanje. 

Pored svih životnih poteškoća među najvećim problemima sa kojima se susreću su i neuslovni životni uslovi. Stara trošna kuća previše je oronula, te svakog trenutka prijeti opasnost od urušavanja plafona i zidova, ali i izbijanja požara zbog loših instalacija što se jednom već i dogodilo.

 

Akciju prikupljanja pomoći za ovu porodicu pokrenula je grupa mještana koja se  i ranije brinula za njihove potrebe kako bi se prikupila sredstva za izgradnju stambenog objekta jer postojeći nije moguće renovirat. Također, sve pojedinačne donacije i pomoći mogu se ostvariti putem kontakt osobe na broj  061/429-651, a i posjetom porodici u Gnojnici.

 

Uplate možete izvršiti na račun pokretača akcije: Nermin Kardašević broj 199-505-60000583-97 partija broj 21-1172558-000583 ili na inostrani račun broj SWIFT CODE: ABSBBA22 IBAN BA391995056000058397.

 

Porodicu Husarić krajem 2020. godine posjetila je i ekipa RTV Lukavac. Pogledajte video prilog Suade Imamović:

 

 

(RTV Lukavac)