Naslovna AKTUELNO Porodica Numanović Elnura upozorava na zloupotrebu njihove životne borbe (VIDEO)

Porodica Numanović Elnura upozorava na zloupotrebu njihove životne borbe (VIDEO)


Porodica dječaka Numanović Elnura iz Lukavac Mjesta, osim sa cjeloživotnom borbom sa teškom bolesti, sada je suočena i sa novim problemom. Naime, javne apele objavljene putem zvaničnih medija neko pokušava iskoristiti za kriminalne aktivnosti i prikupljanje novaca za sebe lično.

 

Na društvenim mrežama pojavile su se lažne grupe, profili i You Tube kanal na kojima je navedeno da organizuju akcije prikupljanja pomoći za ovoga dječaka.

 

Majka Sanela slučaj je prijavila policiji u PU Lukavac. Upućuje i upozorenje svim humanim ljudima da ne nasijedaju na ove prevare i napominje da su apeli objavljeni isključivo na zvaničnim medijima, TV stanicama (RTV Lukavac i RTV TK) i da pomoć isključivo prikupljaju roditelji, povremeno u saradnji sa nekim lokalnim nevladinim organizacijama iz Lukavca (KUD “Rudar” i slično). Novac svi koji žele mogu uplatiti na njihove račune koji su navedeni u ovom apelu, a za sve ostalo kontaktirati ih na broj 060 311 70 50. Akcije prikupljanja pomoći po tržnim centrima ili sa dolascima na vrata isto tako nisu aktuelne i na takav način ne treba donirati novac za liječenje ovoga dječaka.

 

Podsjećamo, Elnur Numanović dječak je kome je i dalje neophodna naša pomoć. Boluje od bulozne epidermolize, teške i neizlječive bolesti, a liječenje iziskuje velika novčana sredstva.

 

Svi koji su u mogućnosti pružiti pomoć i podršku malom Elnuru mogu to učiniti uplatom na žiro račune, a porodicu Numanović mogu kontaktirati na telefon broj 060 311 70 50 ili ih lično posjetiti u ulici Mehe Tubića (kod mezarja Danica) u Lukavac Mjestu.

 

Više o ovome malome heroju i njegovoj porodici saznajte u video prilogu.

 

 

 

 

(RTV Lukavac)