Naslovna AKTUELNO Porodica Tokanović traži urgenciju za rješenje problema instalacija u zgradi (VIDEO)

Porodica Tokanović traži urgenciju za rješenje problema instalacija u zgradi (VIDEO)


Već godinu dana Amira Tokanović vodi borbu sa poplavom, širenjem neugodnih mirisa uzrokovanih curenjem kanalizacione vode. Problem je u puknuću cijevi u zidu za koji stanar gdje se havarija i desila ne želi ništa da zna.

Amira Tokanović stanarka zgrade ulaza broj 2 u ulici Redžepa efendije Muminhodžića u Lukavcu od oktobra 2020 godine suočava se sa havarijom u stanu. Naime zbog starosti zgrade koja već pokazuje zub vremena došlo je do pucanja kanalizacione cijevi u zidu. Problem bi se davno riješio da se to puknuće nalazi u njenom stanu, ističe Amira, međutim, havarija cijevi se desila u stanu iznad a koji stanarka tog stana ne želi da popravi. Već godinu dana Amira se suočava se poplavama i neugodnim mirisima koji se zbog ovog kvara šire.

 

Amira ističe kako se za pomoć obraćala svima, od predsjednika kućnog savjeta, upravitelja pa čak i općinske komunalne inspekcije kojoj se obraćala više puta u nadi da će riješiti ovaj problem.

 

Stanje vremenom postaje sve lošije, a poplava i curenje kanalizacione vode se počelo širiti i na ostale stanove.

Zgrada je mjesto kolektivnog stanovanja u kojem bi trebao da vlada utvrđeni red i mir. Amira se svima obraćala, ali do sada iako ovlasti i rješenja za to postoje, njeno rješenje problema još nije pronađeno.

 

Više u video prilogu Alema Meškovića