Naslovna AKTUELNO Potpisan ugovor za nabavku opreme za RTV Lukavac

Potpisan ugovor za nabavku opreme za RTV Lukavac

Predstavnici JU RTV Lukavac i kompanije „Audio Video Consulting“ d.o.o. Sarajevo u kabinetu načelnika Općine Lukavac potpisali su ugovor o nabavci opreme u vrijednosti 40.351, 60 KM + PDV.

 

Ovo je rezultat višemjesečnoga rada menadžmenta ove ustanove u čemu su imali značajnu podršku načelnika Općine Lukavac dr. Edina Delića. 

„Danas sam sretan jer je došlo do potpisivanja ugovora za nabavku televizijske opreme koja je bila prijeko potrebna za poboljšanje kvalitete slike i uopšte našega programa. Danas se naš cilj ostvaruje jer potpisujemo ugovor na osnovu kojeg će nam oprema biti isporučena u roku od 30 dana, a to je nešto na šta smo čekali skoro 25 godina. Ovo je veliki iskorak za RTV Lukavac, ali na ovome nećemo stati i već imamo planove za uređenje studija“, rekao je direktor RTV Lukavac Fikret  Žigić. Istakao je i činjenicu da je kopletan program koji se emituje isključivo iz vlastite produkcije sa čime se malo koja medijska kuća može pohvaliti.

 

„Lukavac treba televiziju i to je neosporno. Građani gledaju vaš program i sa svim manama i vrlinama, naravno stvari uvijek mogu biti bolje i u tom smislu sam i ja prepoznao potrebu ovakvog vida prezentiranja i onoga što radi vodstvo lokalne samouprave i svega drugoga što se dešava na području naše općine“, rekao je načelnik dr. Edin Delić, koji kaže da je i sam pri prvom ulasku u ovu ustanovu primjetio neadekvatnu i tehničku i prostornu opremljenost. „Očito je da je tamo bilo puno više želje i entuzijazma da se očuva taj rad nego što je bilo tehničke podrške“, rekao je načelnik Delić uz konstataciju da i uposlenici ove ustanove i građani čiji je servis ova kuća  zaslužuju puno više od onoga što su imali. Čestitao je menadžmentu i uposlenicima i pozvao ih da što više pažnje posvete lokalnim temama.

 

Oprema će biti isporučena u ugovorenom roku od 30 dana.

 

(RTV Lukavac)