Naslovna AKTUELNO Prebrojani nepotvrđeni i listići pristigli iz inostranstva za referendum u Lukavcu

Prebrojani nepotvrđeni i listići pristigli iz inostranstva za referendum u Lukavcu

Komisija za provođenje postupka opoziva načelnika Općine Lukavac Edina Delića prebrojala je glasove koji su bili na nepotvrđenim glasačkim listićima i glasove koji su pristigli putem pošte.

 

Nepotvrđenih glasačkih listići izuzeti su sa biračkog mjesta broj 047A008. Za opciju NE glasalo je 12 osoba, a za opciju DA dvije osobe. Nevažećih listića nije bilo. 

U inostranstvu je glasalo ukupno 18 građana, od ukupno 128 koji su se ranije registrovali za glasanje putem pošte i kojima je Komisija u zakonskom roku dostavila izborni materijal. Za NE je glasalo njih 15, a za DA ukupno troje. 13 Listića nije moglo biti dostavljeno, te su vraćeni pošiljaocu. Nevažećih listića nije bilo.

 

Nakon što su prebrojani i posljednji glasovi, članovi Komisije će o konačnim rezultatima glasanja na referendumu, koji je održan 13. maja u Lukavcu, izvjestiti Općinsko vijeće Lukavac.

 

Obzirom da je prema preliminarnim rezultatima ostvarena ubjedljiva razlika u broju glasova za opciju NE, koja omogućava ostanak načelnika Edina Delića u mandatu koji je preuzeo 2016. godine, posljednji prebrojani listići neće uticati na rezultat.

 

(RTV Lukavac)