Naslovna AKTUELNO Predsjednik Opštine Pljevlja u Lukavac došao po savjete u vezi sa toplifikacijom...

Predsjednik Opštine Pljevlja u Lukavac došao po savjete u vezi sa toplifikacijom i smanjenjem aerozagađenja(VIDEO)U kabinetu načelnika Općine Lukavac Edina Delića u srijedu je održan sastanak sa predsjednikom Opštine Pljevlja iz Crne Gore Igorom Golubovićem.

 

Povod posjete Općini Lukavac je realizacija projekta toplifikacije grada u opštini Pljevlja i razmjena iskustava sa Općinom Lukavac kada je u pitanju toplifikacija i smanjenje aerozagađenja tokom zimskog perioda.

 

Golubović se ovom prilikom zahvalio Općinskom načelniku dr.sc. Edinu Deliću koji je, kako je istakao, u jako kratkom periodu organizovao sastanak i upriličio prijem za delegaciju Opštine Pljevlja.

Na sastanku su razmijenjena iskustva, pozitivne priče i dogovoren je nastavak prijateljskih odnosa i saradnje dviju općina.

 

– U Opštini Pljevlja u toku je realizacija projekta toplifikacije grada, odnosno smanjenje aerozagađenja tokom zimskog perioda kada imamo Pljevlju veoma često u novinskim člancima i na televizijskim emisijama kao jedan od najzagađenijih gradova po pitanju aerozagađenja u Crnoj Gori a i širem regionu. Mi smo u fazi realizacije projekta i želimo da naučimo od opština ono što nas čeka u narednom periodu, da prođemo kroz probleme koje su opštine imale i da dobijemo savjete za izradu projektne dokumentacije, za donošenje odluka koje su jako bitne na samom startu kako kasnije ne bi bilo problema, kazao je predsjednik Opštine Pljevlja.

 

Općinski načelnik Edin Delić istakao je da je Općina Lukavac u toku tri godine provela intenzivnu kampanju toplifikacije a uskoro će biti raspisan tender za toplifikaciju posljednje ulice u krugu Centar 1 i Centar 2 Lukavca.Poželio je ugodan boravak predsjedniku Opštine Pljevlja u Lukavcu, i poželio mu da ponese odavde emociju koja će ga podsjećati da je rado viđen gost i da se ponovo vrati, te da prenese građanima Pljevlja prijateljske poruke iz Lukavca.

 

Više doznajte u video prilogu.

 

(RTV Lukavac)