Naslovna AKTUELNO U subotu počinje nova mektebska godina (VIDEO)

U subotu počinje nova mektebska godina (VIDEO)Sa početkom školske godine započinju aktivnosti i na organizovanju mektebske nastave. U svim džematima MIZ Puračić prvi ovogodišnji mektebski čas bit će održan u subotu, 7. septembra 2019. godine.

 

Pripreme su završene, te je sve spremno za početak ovog vida vjerskog odgoja, kažu iz džemata Bokavići koji se posebno ističe po uspjesima svojih polaznika, te poručuju da se raduju početku mektebske, jednako kao i školske godine.

 

U vremenu koje karakterišu umanjenje moralnih vrijednosti i dominacija materijalnog nad duhovnim, vjersko usmjerenje budućih naraštaja igra veliku ulogu. Prepoznajući srž problematike, MIZ Puračić aktivno radi na omasovljenju mektebske nastave i privlačenju što većeg broja polaznika u mektebske klupe. Korist ovakvog vida obrazovanja je višestruka, naglašavaju iz džemata Devetak i Lukavac Grad.

 

Veliku ulogu u ovom cjelokupnom procesu zauzimaju i roditelji, oni su ti koji pružaju temelje za odgoj, dok je zadaća mualima  da ih produbljuju i nadograđuju kroz daljnu edukaciju. Stoga  iz MIZ Puračić u Lukavcu pozivaju roditelje da se što masovnije odazovu ovom pozivu i svoju djecu pošalju u mektebe i da, pored ekukativno odgojnog procesa kojeg štiču u školi, raznih sekcija, klubova i organizacija kojima pristupaju, učine korak i na duhovnom odgoji mladih.

 

Preporučujemo video prilog Suade Imamović.

 

(RTV Lukavac)