Naslovna AKTUELNO Predstava “Aska i vuk” će biti izvedena za osnovce iz Lukavca

Predstava “Aska i vuk” će biti izvedena za osnovce iz Lukavca

Priču o maloj balerini koja spašava svoj život, poučnu predstavu  „Aska i vuk“,  će 8. juna imati priliku pogledati učenici OŠ „Lukavac Grad“ i OŠ „Lukavac Mjesto“.

 

Izvođenje predstave omogućili su Općina Lukavac sa Centrom za kulturu Lukavac, kao nagradu za uspješno okončanu  školsku godinu, a ulaz će biti besplatan. 

Predstava je nastala u produkciji Teatra kabare Tuzla povodom obilježavanja 125. godišnjice rođenja književnika, nobelovca Ive Andrića. Rađena je u dramatizaciji Nijaza Alispahića, režiju potpisuje Damir Altumbabić, dok je asistent Sanela Babić.

 

‘’Ovo je bajka o ljubavi prema umjetnosti, bajka o ljubavi prema plesu. Ovo je bajka o borbi za život. Aska se plesom brani od opakog i strašnog vuka, plesom odgađa svoju smrt, jer umjetnost je iznad svega, pa i iznad same smrti. Umjetnost je uzvišena toliko da se i sam vuk zaigra i zapleše, i kao što kažu šumski vilenjaci: “Igrom se i ljepotom branimo i od smrti!” Zato djeco draga dodjite u teatar, volite teatar, volite umjetnost, jer se umjetnošću borimo protiv svega ružnog.’’, kazao je redatelj Damir Altumbabić.

 

U predstavi igraju: Jasmina Ibrahimović, Marko Mirković, Marija Novaković, Damir Altumbabić, Emrah Mujkanović i Samed Alić.

 

(RTV Lukavac)