Naslovna AKTUELNO Prekinuta sva takmičenja pod okriljem NFSBiH

Prekinuta sva takmičenja pod okriljem NFSBiH

Na prijedlog takmičarska komisija Nogometnog /Fudbalskog saveza BiH Izvršni odbor donio je odluku da se prekinu sva takmičenja pod okriljem Saveza.

 

 

Fudbalska sezona 2019/2020. godine u Bosni i Hercegovini je prekinuta, odlučeno je na to na sinoć održanoj sjednici Izvršnog odbora NS BIH a sama Odluka donešena je na prijedlog  Komiteta za takmičenje Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH). Prema riječima dopredsjednika  Komitata za takmičenje nogomenog saveza BiH gosp. Suad Salibašića riječ je o Odluci kojoj predhoio čitav niz aktivnosti Komiteta.

 

Tako je Fudbalski klub Sarajevo postao prvak a BH telecom premijer ligu Bosne i Hercegovine napuštaju Zvijezda 09 i Čelik. Novi stanovnici elitnog razreda BH fudbala su Krupa na Vrbasu i Olimpik. Otvoreno je pitanje da li je ovom Odlukom fudbal oštećen

 

Podsjećamo start takmičenja u Premijer ligi BiH je zakazan je za 01.08.2020. godine. Klubovi koji budu učestvovali u takmičenjima pod okriljem NS/FS BiH su obavezni u narednoj sezoni provoditi sve mjere nadležnih entitetskih organa po pitanju organizacije sportskih događaja, zaštite zdravlja igrača, kao i svih ostalih preporuka u cilju sprečavanja pojave korona virusa na sportskim terenima u Bosni i Hercegovini.