Naslovna AKTUELNO Zahtjev za smjenu predsjedavajućeg OV Lukavac

Zahtjev za smjenu predsjedavajućeg OV Lukavac

Socijaldemokratska partija (SDP) podnijela je inicijativu za smjenu predsjednika Općinskog vijeća u Lukavcu Mehmeda Suljića. Uslijedilo je to nakon svih dešavanja proteklih godina u radu OV Lukavac a kulminacija su dešavanja na posljednjoj sjednici.

 

Kako se navodi u ovom zahtjevu zbog klasičnog primjera nedemokratskog ponašanja, ali i kršenja poslovnika o radu, zatražena je smjena predsjedavajućeg OV Lukavac Mehmeda Suljića s pozicije predsjednika Općinskog vijeća u Lukavcu.

Njegovu smjenu je zatražio je dakle, klub vijećnika SDP-a u Općinskom vijeću Lukavac. Iz SDP-a smatraju da je ovo kulminacija svih dešavanja u predhodne 4 godine odnosno od konstituisanja vijeća.

 

Predsjedavajući OV Lukavac Mehmed Suljić je zbog dešavanja na posljednjoj sjednici Lukavačkog vijeća dospio u žižu javnosti a sve je naravno izazvalo dosta reakcija. Ovaj zahtjev SDP-a za njegovu smjenu smatra potpuno legitimnim jer vijećnici imaju na to pravo.

 

Zahtjev SDP-a za smjenu predsjednika Lukavačkog vijeća, upućen 01.juna  će biti proslijeđen prema kolegiju OV Lukavac koji ga može uvrstiti za samu sjednicu vijeća.

 

Opširnije u video prilogu Midhata Sarajlića.