Naslovna AKTUELNO Održana komemoracija u Lukavcu povodom smrti Seada Arapčića

Održana komemoracija u Lukavcu povodom smrti Seada Arapčića

Komemorativni skup povodom smrti Seada Arapčića nekadašnjeg predsjednika Skupštine opštine Lukavac održan je danas u Sali Policijske uprave Lukavac  u prisustvu članova porodice, prijatelja, zvaničnika Općine Lukavac, načelnika sa saradnicima  i Viječnika OV Lukavac.

Članovima porodice, kolegama i prijateljima Seada Arapčića  na današnjoj komemoraciji obratio se i profesor Mihad Sakić, vijećnik OV Lukavac,  govorio je o liku i djelu Arapčića, dok je Načelnik općine Lukavac dr. Edin Delić govorio je o  mandatu Seada Arapčića na čelu skupštine opštine  Lukavac, istaknuvši da je Opština Lukavac imala principijelnog i hrabrog čovjeka.

Prisutnim na komemoraciji obratio se sin rahmetli Seada Arapčića, Suad Arapčić koji se zahvalio svima koji su došli na komemoraciju.

Sead Arapčić rođ je 1930 god. u Bokavićima, a  osnovnu  i srednju školu završio je u Bokavićima i Lukavcu uz rad. Pripadao je Naprednom  Antifašitičkom pokretu, završio je ekonomski fakultet u Beogradu.

 

Sa 16 godina je počeo da radi u rudniku, a nakon toga prelazi u Fabriku sode Lukavac, i obnaša dužnost šefa računovodstva , a  nakon toga una poziv iz opštine dolazi na mjesto Načelnika komisije za privredu prostorno planiranje i urbanizam, da bi nakon četvorogodišnjeg mandata preuzeo funkciju podpredsjednika Skupštine opštine Lukavac.

 

Od 1969. do 1973. godine bio je i  predsjednik Skupštine opštine  Lukavac, a zatim je postao i predsjednik Izvršnog odbora Skupštine opštine. Velike zasluge pripadaju mu za formiranje trgovačko – ugostiteljskog preduzeća Progres Lukavac.

 

U penziju odlazi kao zamjenik predsjednika  Poslovodnog odbora PTK Tuzla. Također je bio jedan od inicijatora izrade urbanističkog plana Općine Lukavac 1985. god. Za vrijeme svog rada dobio je i velika državna priznanja. Smrt ga je zadesila 11,  oktobra 2019. godine u 90. godini života

 

Komemoracija će biti upriličena utorak 15, oktobar u 13  sati u sali PU Lukavac, a dženaza polazi u ponedjeljak 14. oktobra u 12: 45 ispred kuće žalosti u Bokavićima.

 

Ukop će se obaviti na mezariju Harem ispred džamije u Bokavićima.