Naslovna AKTUELNO Preminuo ugledni Lukavčanin Zdenko Mihajlović

Preminuo ugledni Lukavčanin Zdenko Mihajlović

U četvrtak 21. juna preminuo je Zdenko Mihajlović, ugledni ekonomista i jedan od najuspješnijih bankara u BiH u posljednjih nekoliko decenija.

 

Mihajlović je rođeni Lukavčanin, a emotivnom porukom od njega se oprostio i načelnik Lukavca Edin Delić.


 

– Napustio nas je veliki čovjek, drug, stvaraoc, humanista…. Lukavčanin, Sarajlija, građanin svijeta i veliki gospodin Zdenko Mihajlović. Iskreno saučešće porodici Mihajlović, rodbini, prijateljima i poznanicima, uz želje da naš Zdenko počiva u miru i vjeru da je na onom svijetu zaslužio njegov najbolji dio – napisao je Delić na svom Facebook profilu.

 

I privrednik Nijaz Skenderagić potresen je viješću o smrti svog prijatelja.

 

– Otišao je na put bez povratka naš Zdenko Mihajlović. Počivaj u miru dragi naš druže Zdena – napisao je Mihajlović.

 

Mihajlović je bio i predsjednik Komunističke partije i jedan od osnivača Udruženja građana Prijatelji BH. Također bio je potpredsjednik organizacije “Most Istok-Zapad”.

 

Prije rata je radio u Privrednoj banci, nakon toga je krenuo sa privatnom Market Bankom, gdje je bio jedan od suvlasnika, ali i zamjenik generalnog direktora. Dugo godina je bio član uprave Raiffesen banke i, po mnogima, jedan od najzaslužnijih zašto je ta banka stigla na lidersku poziciju u BiH.

 

Nekada je bio i uspješan sportista, rukometaš Željezničara (Sarajevo). U periodu bavljenja sportom završio je Ekonomski fakultet, te bio jedan od rijetkih sportista sa fakultetskom diplomom.

 

Datum i mjesto ukopa bit će poznati naknadno.

 

(Patria)