Naslovna Istaknuto U Bistarcu obustava saobraćaja

U Bistarcu obustava saobraćaja

Zbog izvođenja radova dionica puta od Doma kulture u Bistarcu do naselja Šići u subotu, 23. juna od 08, 00 do 14,00 sati će biti zatvorena za saobraćaj motornih vozila.

 

Radovi na afaltiranju dionice starog puta Lukavac-Tuzla u Donjem Bistarcu u dužini od 380 metara su započeli krajem prošlog mjeseca i teku planiranom dinamikom.


 

„Ovo je jedna važna putna dionica prema našoj općini iz pravca Tuzle, stari put Tuzla-Doboj u dijelu kroz Bistarac, nažalost nismo uspjeli završiti kompletan dio koji pripada općini Lukavac,  ali evo mislim da smo dotjerali do posljednje dionice. Ovaj dio oko podvožnjaka je bio posebno kritičan, na kraj naselja Donji Bistarac. Očekujem da će se nakon završetka radova potpuno promijeniti percepcija ovoga prostora, a osim toga radimo i analizu mogućnosti da otvorimo još jedan izlaz prema putnoj komunikaciji Tuzla-Doboj. Ključni razlog je da taj izlaz nebi prelazio prugu i bio bi sigurniji od ovoga koji se sada koristi, a koji izlazi prema objektu Lucijana. Time bi značajno unaprijedili saobraćajne uslove izlazaka i ulazaka u grad, posebno iz pravca Tuzle“, rekao je za RTV Lukavac načelnik Općine Lukavac dr. Edin Delić.

 

Načelnik, Služba za urbanizam, prostorno planiranje i investicije Općine Lukavac, kao  i izvođači radova iz kompanije „Rial Šped“ pozvali su građane na strpljenje i  poštivanje privremenog  režima  odvijanja saobraćaja, koji je kratkotrajan, za razliku od dugotrajnih benefita koje će realizacija ovoga projekta donijeti.

 

(RTV Lukavac)