Naslovna AKTUELNO Prestižna priznanja dobili nastavnici iz Lukavca (VIDEO)

Prestižna priznanja dobili nastavnici iz Lukavca (VIDEO)

U Beogradu je održana 3. Međunarodna konferencija Asocijacije najboljih nastavnika bivše Jugoslavije, kojoj su prisustvovali punopravni članovi ove Asocijacije, prvenstveno dobitnici titule “Najbolji nastavnik” bivše Jugoslavije, i drugi nastavnici iz regiona koji su u realizaciji ove ideje prepoznali svijetliju budućnost za obrazovanje.

 

Asocijacija je, kako je istakla Lejla Kovačević, jedan od dobitnica ovog prestižnog priznanja, formirana kako bi okupila sve nastavnike i entuzijaste iz regiona, koji su spremni da ulože zajedničke napore da motivišu i inspirišu najbolje nastavnike koji mjenjaju obrazovanje.


 

Lejla Kovačević je učiteljica u OŠ “Lukavac Grad”,  a ima stručno zvanje nastavnik mentor. Tokom svog rada u učionici, dobila je brojna priznanja, pa i ovo posebno “Najbolji nastavnik”.

 

Iz Beograda se sa ovom nagradom, odnosno titulom, vratio i Elvir Čajić, nastavnik matematike i fizike. Pored brojnih priznanja i nagrada koja su mu podstrek da nastavi sa još boljim i kvalitetnijim radom,  nastavnik Čajić nominovan je i za Svjetsko priznanje za najboljeg nastavnika.

 

Ovu lijepu priču nam u video prilogu donosi Edina Husović.

 

 

(RTV Lukavac)