Naslovna AKTUELNO U narednim danima ponovno uspostavljanje javnog prevoza

U narednim danima ponovno uspostavljanje javnog prevoza

U narednim danima kako smo saznali iz resorne općinske službe očekuje se ponovno uspostavljanje javnog prevoza putnika na općinskim linijama u kojima je ukinut. Građani odnosno putnici se mole za razumijevane obzirom da je procedura rješavanja ovog problema u toku.

 

Općinsko vijeće Lukavac je na posljednjoj vanrednoj sjednici donijelo Odluku o privremenoj dodjeli komunalne djelatnosti obavljanja javnog prevoza putnika na području općine Lukavac.

 

Prema ovoj odluci javni prevoz putnika privremeno će obavljati dvije prevozničke kompanije LJALJIĆ-TURS i KALABRIA-TURS jer su ovi prevoznici dostavili najpovoljnije ponude.

 

Radi se o linijama koje vode prema mjesnim zajednicama: Šikulje-Prline, Huskići, Bokavići, Babice, Orahovica, Tabaci, Turija (Semići i Karići), Jaruške Gornje i Panjik. Za sada je pronađeno pivremeno rješenje za period od 120 dana.

 

Iz resorne općinske službe kažu da su u toku aktivnosti javnih prevoznika koje se odnose na uspostavljanje autobusnih linija i za očekivati je da će se u roku od nekoliko dana ponovno uspostaviti javni prevoz putnika na ovim linijama.

 

Općinska administracija ulaže sve napore  da na trajan i kvalitetan način riješi ovaj problem te zato molimo građane na još malo strpljenja.