Naslovna AKTUELNO Pri realizaciji projekta WATSAN prevazilaze se brojni problemi, prepreke i ograničenja (VIDEO)

Pri realizaciji projekta WATSAN prevazilaze se brojni problemi, prepreke i ograničenja (VIDEO)


Uprkos hladnom vremenu i zimskim mjesecima radovi na projektu WATSAN i dalje su u toku. Trenutno je radilište otvoreno u ulici Sarajevska i to dionica koja bi se trebala pripojiti sa radovima u ulici Kulina Bana. No, zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa radovi u ovoj ulici trenutno su obustavljeni, te se čeka na rješenje problema kako bi se finalizirao prvi dio projekta WATSAN.

 

Projekat WATSAN, unatoč brojnim preprekama, od administrativnih zadrški od strane resornog federalnog ministarstva, pandemije, determiniranosti vremenskim uslovima, do brojnih problema na terenu, ipak dobrim dijelom uspješno je okončan. A dok vremenski uslovi budu služili intenzivno će se raditi i dalje.

 

Izvođenje radova u gradu stvaralo je dosta problema u saobraćaju i kretanju građana što će u skorije vrijeme biti okončano sanacijom i rekonstrukcijom dijelova u kojima su radovi izvođeni.

 

Iz Općine Lukavac kazali su da će sve snage biti usmjerene da se radovi okončaju kvalitetno, temeljito i imati svoju funkcionalnost. U prilog ovome ide i zahtjev kojeg je podnio izvođač radova, a vezano za vremenski aneks koji će omogućiti relaksaciju u izvođenju istih, te pružiti priliku za njihovo što kvalitetnije izvođenje.

 

Više informacija u video prilogu Suade Imamović:

 

 

 

(RTV Lukavac)