Naslovna AKTUELNO Produžuju se epidemiološke mjere u Federaciji BiH

Produžuju se epidemiološke mjere u Federaciji BiH

Mjere za suzbijanje pandemije koronavirusa Kriznog štaba FBiH, koje su trenutno na snazi u ovom bh. entitetu bit će produžene i na naredni period.

 

Mjere se vjerovatno neće ni ublažavati ni pooštravati, a sve dodatne informacije bit će poznate nakon sjednice Kriznog štaba u ponedjeljak. 

Podsjećamo, jedna od mjera je policijski sat na teritoriju čitave FBiH kojim je ograničeno kretanje stanovništva u periodu od 23:00 do 5:00 sati.

 

Također, ograničena su okupljanja građana na maksimalno 30 osoba, u otvorenom i zatvorenom prostoru, kao i obavezno nošenje maski unutra i vani, te držanje distance.

 

Valja napomenuti da će premijer Federacije BiH Fadil Novalić sutra sazvati sastanak s kantonalnim premijerima i ministrima na kojem će biti analizirane mjere i aktivnosti koje poduzimaju kantonalni organi u vezi sa sprječavanjem širenja koronavirusa.

 

Na sastanak su pozvani Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić, ministrica finansija FBiH Jelka Miličević, Ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Nermin Džidić te federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača.