Naslovna AKTUELNO Udruženje mladih Tabaci primjer aktivizma u zajednici (VIDEO)

Udruženje mladih Tabaci primjer aktivizma u zajednici (VIDEO)

U MZ Tabaci u toku je realizacija projekta pod nazivom „Znak za osjećaj sigurnosti”.

 

Radi se o projektu podržanom od strane Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK koje je, po javnom pozivu za predlaganje projekata iz oblasti saobraćaja i saobraćajne kulture, ove godine je izvojilo 35. 000 KM. Finansirano će biti ukupno 25 projekata, a sve u cilju povećanja stepena sigurnosti učesnika saobraćaja i podizanja saobraćajne kulture.


 

Udruženje mladih Tabaci i ove godine je apliciralo na pomenuti javni poziv za realizaciju treće faze projekat, a kako bi školarcima pružili sigurniji i bezbjedniji dolazak i povratak iz škole.

 

Članovi ovoga udruženja svojim radom žele potaknuti mlade na odgovornost u svojoj zajednici i uključivanje u djelovanje s uticajem na razvoj pozitivnog okruženja za dobrobit svih.

 

Udruženje će nastaviti da radi i djeluje i u narednom periodu, mnoštvo je pripremljenih projekata za koje vjeruju da će biti prepoznati i od strane nadležnih institucija kako bi ih uspješno i realizovali.

 

Kako je istakla Jasmina Bektić, predsjednica Udruženja mladih Tabaci, pandemija je usporila njihov rad, a zbog epidemiološke situacije mnoge aktivnosti su morali otkazati ili prolongirati za narednu godinu.

 

Preporučujemo video prilog Edine Husović:

 

 

(RTV Lukavac)