Naslovna AKTUELNO Prognozirana temperaturna inverzija i narednih dana donosi prekomjernu zagađenost zraka

Prognozirana temperaturna inverzija i narednih dana donosi prekomjernu zagađenost zraka

U većini naše zemlje danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto sunčanije se očekuje u Hercegovini.  U Bosni je  po kotlinama i uz riječne tokove moguća magla ili niska oblačnost.  Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 6 do 11, na jugu do 13 stepeni.

 

U petak će u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove dugotrajna magla i niska oblačnost. U ostatku Bosne jutro oblačno uz postepeno razvedravanje. Nešto sunčanije očekuje se u Hercegovini. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 5 do 10, na jugu do 13 stepeni.

 

U subotu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 5 do 10, na jugu do 13 stepeni.

 

U isto vrijeme, prema sinoptičkoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u narednim danima se očekuje pretežno oblačno i stabilno vrijeme sa slabim vjetrom promjenjljivog smjera, uz povremenu pojavu temperaturne inverzije, što bi moglo dovesti do značajnije akumulacije zagađujućih materija i pogoršanja kvaliteta zraka.