Naslovna AKTUELNO Prolongiran početak nastave u OŠ Lukavac Mjesto

Prolongiran početak nastave u OŠ Lukavac Mjesto

Nakon što je od strane Općine Lukavac, OŠ Lukavac Mjesto odobren  građevinski materijal uslijedili su radovi na rekonstrukciji mokrih čvorova u objektu centralne škole.

 

Kako saznajemo od direktora Elmira Osmanovića i Sisedžam Soda Lukavac je također podržala ovu aktivnost tako što je ustupila radnu snagu.

 

Radovi su još uvijek u toku i neće biti okončani do 29. januara kada je Školskim kaledarom za 2018/2019 godinu predviđen početak nastave u drugom polugodištu.

 

Nastava u drugom polugodištu za učenike koji pohađaju centralnu školu počet će 4. februara dok će redovna nastava za učenike područnih škola Huskići, Hrvati i Šikulje početi u skladu sa Školskim kaledarom za 2018/19. godinu, odnosno u utorak 29.01.2019. godine.

 

Pored radova u centranoj školi uporeo se vrše radovi i u područnoj školi Šikulje na uređenju učionice čiji će radovi biti okončani do kraja ove sedmice

 

U područnoj školi Šikulje u nedjelju 27 januara sa početkom u 12 sati bit će upriličena mala svečanost povodom okončanja radova na uređenju učionice koja će sasvim sigurno poboljšati  boravak i rad učenika koji s nestrpljenjem čekaju drugo polugodište.