Naslovna AKTUELNO Rad dežurnih službi proteklog vikenda prošao ustaljeno

Rad dežurnih službi proteklog vikenda prošao ustaljeno

Rad dežurnih službi proteklog vikenda prošao je ustaljeno. Veći broj intervencija bilježimo u JZU Dom zdravlja Lukavac gdje je u dva dana obavljeno 400 usluga medicinara.

 

I ovog vikenda bilježimo veliki broj intervencija u Hitnoj službi JZU Dom zdravlja Lukavac. Ljekari su u ova dva dana izvršili 289 pregleda a pruženo je 400 usluga medicinara.

 

U subotu zabilježeno je 160 pregleda ljekara, na UKC Tuzla upućeno je 13 pacijenta , obavljeno je 5 kućnih posjeta i pruženo 207 usluga medicinara. Veliki broj pacijenata uslugu Hitne pomoći tražilo je u drugoga dana vikenda kada je zabilježeno 129 pregleda ljekara, 17 pacijenata upućeno je na daljnje liječenje u Univerzitetski Klinički centar Tuzla, obavljeno je 17 kućnih posjeta i 197 usluga medicinara.

 

Proteklog vikenda kada je u pitanju sigurnosna situacija prema izvještaju PU Lukavac bilježimo relativno miran vikend na području naše općine. Zabilježeno je jedno krivično djela, dva ostala događaja i dvije saobraćajne nesreće. U onoj koja se dogodila na magistralnom putu M4 u Puračiću tri osobe su zadobile lakše tjelesne povrede a pričinjena je i materijalna šteta.
Miran vikend imali su pripadnici vatrogasne jedinice Lukavac koji su proteklih 48 sati bili angažovani na redovnim aktivnostima i zabilježili jednu tehničku intervenciju.

 

U danima vikenda građani naše općine nisu oskudijevali kada je u pitanju napajanje osnovnim energentima Većih problema u isporuci električne energije nije bilo, uredno je bilo i tokom današnjeg dana bez najavljenih isključenja.
Vodosnabdijevanje u protekla 24 sata odvijalo se normalno i bez ograničenja.

 

Stanje vodosnabdijevanja gradskih i prigradskih vodovodnih sistema kojima upravlja J.P. ”RAD” Lukavac je uredno i nema planiranih isključenja radi izvođenja radova na mreži.
Iz JP Rad Lukavac obavještavaju potrošače vode da voda iz gradskog vodovoda ne zadovoljava kvalitetu propisanu prema Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće zbog povećane koncentracije mangana ali se kao takva može koristiti za higijensko – sanitarne potrebe.

 

Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu. Održavanje čistoće javnih površina vrši se prema Programu o održavanju čistoće javnih površina čije izvršenje prati nadležna općinska služba.

 

Isporuka i distribucija toplotne energije uredna, vrši se redovan obilazak i kontrola ispravnosti podstanica.