Naslovna AKTUELNO Radovi u OŠ Dobošnica

Radovi u OŠ Dobošnica

Započeti radovi na drugoj fazi utopljavanja škole

Nakon što su od strane Federalnog ministarstva zaštite i okoliša odobrena sredstva za već započeti projekat zamjene vanjske stolarije u OŠ Dobošnica, prema riječima direktora Damira Ahmetovića jučer su  započeti  radovi na drugoj fazi utopljavanja škole, koji će trajati narednih 40 dana.

 

Uporedo sa ovim  projektom, u toku je realizacija projekta adaptacije mokrih čvorova u centralnoj i područnim školama koji je pokrenut od strane menadžmenta  i  Vijeća roditelja ove škole, a u saradnji sa Općinom Lukavac.

 

Tokom posljednje dvije godine na centralnoj školi urađena je adaptacija krova te riješen problem vodosnadbjevanja. Školu pohađa oko 280 učenika, a odnedavno su u mogućnosti svoje slobodno vrijeme koristiti u Eko parku ili uređenom školskom sportskom poligonu. Prema riječima direktora Ahmetovića oko 160.000 KM obezbjeđeno je za nekoliko uspješnih projekata.

 

Bitno je reći i da je potpuno opremljen informatički kabinet u kojem se nalazi savremena računarska oprema dostupna svakom učeniku tokom školskog časa,  zatim pametna tabla, plastenik za potrebe eko sekcije te za nastavni proces iz oblasti biologije i prirode, a uskoro će kako najavljuju iz menadžmenta škole pored plastenika biti zasađen mali voćnjak.

 

Svoj doprinos na realizaciji započetih projekata pored menadžmenta pružaju uposlenici učenici roditelji ove škole.