Naslovna AKTUELNO Školama u Tuzli Gradačcu i Teočaku značajna sredstva, općini Lukavac 0 KM!

Školama u Tuzli Gradačcu i Teočaku značajna sredstva, općini Lukavac 0 KM!

Skoro pa nevjerovatnim se čine Odluke Vlade TK  o usmjeravanju transfera za posebne namjene iz Budžeta Tuzlanskog kantona za 2018. godinu. Ovim odlukama odobreno je usmjeravanje 110.000,00 KM, koje je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine dodijelila JU OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak” Srnice Donje, Gradačac, za izgradnju područne škole u Vučkovcima.

 

 

Za kupovinu interaktivnih tabli, školskog namještaja i sportskih rekvizita Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je JU OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić” Gradačac dodijelila 14.000,00 KM. Grad Tuzla je za zamjenu stolarije na OŠ „Mejdan” u Tuzli, ovoj školi dodijelio 70.000,00 KM, kao i 882,35 KM u svrhu uređenja školskog dvorišta.

 

Također, Grad Tuzla je po 1.764,70 KM dodijelio JU OŠ „Lipnica” Tuzla u svrhu nabavke kompjuterske opreme za centralnu školu i pripadajuću područnu školu, te u svrhu nabavke kompjuterske opreme za JU OŠ „Miladije” Tuzla, za nabavku kompjuterske opreme i trimera za košenje trave za centralnu školu i pripadajuću područnu školu za JU OŠ „Pasci” Pasci, kao i za nabavku LCD TV-a za centralnu školu i projektora za područnu školu za JU OŠ „Simin Han” Tuzla.

 

 

Također, Grad Tuzla je po 882,35 KM dodijelio JU OŠ „Bukinje” Tuzla, za nabavku materijala za krečenje i farbanje školske zgrade i sanitarne opreme za toalete, JU OŠ „Jala” Tuzla, u svrhu nabavke unutrašnjih vrata na učionicama, JU OŠ „Kreka” Tuzla za uklanjanje stabla hrasta lužnjaka iz školskog dvorišta i uređenje školskog poligona, JU OŠ „Pazar” Tuzla u svrhu nabavke LCD televizora i ormara, JU OŠ „Gornja Tuzla” Tuzla u svrhu nabavke potrebnog namještaja za učionice i kancelarije, JU OŠ „Novi Grad” Tuzla u svrhu saniranja dotrajalih oluka na školskoj zgradi, JU OŠ „Slavinovići” Tuzla u svrhu nabavke sportske opreme, te JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla za nabavku školskih ormara za učionice.

 

 

U svrhu izmjene unutrašnje stolarije-vrata i ulaza u školu, Općina Teočak je JU OŠ „Teočak” Teočak dodijelila 4.229,99 KM. Za realizaciju troškova puta, za svečanu dodjelu Priznanja za mlade sa pozicije „Najaktivniji čitalac – član biblioteke”, Fondacija za bibliotečku djelatnost Sarajevo je JU Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić” Tuzla dodijelila 88,14 KM.