Naslovna AKTUELNO Realizovana volonterska akcija u Prokosovićima

Realizovana volonterska akcija u Prokosovićima

Udruženje građana „Srce i duša“ Prokosovići  organizator je još jedne uspješne ekološke akcije.

 

Sunčani proljetni  vikend,  članice udruženja, zajedno sa drugim mještanima Prokosovića i volonterima CK Lukavac, iskoristili su za cjelodnevnu akciju čišćenja i uređenja izletišta na obali jezera Modrac.


 

Lokaciju preko puta Doma kulture u Prokosovićima su, kroz projekte, uredili tokom prethodnih godina, te zanemareni i zapušteni prostor pretvorili u izletište za djecu i odrasle.

 

Proljetno čišćenje i sadnja novih biljaka su, osim ekološkog volonterizma, bili prilika i za lijepo druženje u opuštenoj atmosferi.

 

„ Današnja akcija je pokazala i ovaj puta koliko smo spremni raditi na očuvanju onoga što imamo. Akciju je podržalo dvadesetak aktivista,  mada smo očekivale veću podršku,  barem  kad je u pitanju muška populacija naše zajednice. Urađeno je dosta posla. Takodjer  smo u znak sjećanja na našu dragu Angelinu Hodžić,  članicu tima Fondacija tuzlanske zajednice zasadile nekoliko čempresa“, poručile su vrijedne volonterke Prokosovića.

 

Nakon radnog dijela dana, druženje je nastavljeno uz hranu koju su pripremile učesnice TV emisije „Stol za 4“, te dogovor za naredne aktivnosti i projekte.

 

(RTV Lukavac)