Naslovna AKTUELNO Lukavac: U četvrtak žrijebanje političkih subjekata za popunu biračkih odbora

Lukavac: U četvrtak žrijebanje političkih subjekata za popunu biračkih odbora

Komisija za provođenje postupka opoziva načelnika Općine Lukavac Edina Delića 12. aprila 2018. godine u 12,00 sati će izvršiti žrijebanje političkih subjekata za popunu mjesta u biračkim odborima.

 

Javnom žrijebanju mogu prisustvovati politički subjekti, čiji će predstavnici učestvovati u popuni biračkih odbora, a koji participiraju u radu Općinskog vijeća Lukavac, koje je i donijelo Odluku o pokretanju postupka opoziva načelnika Općine Lukavac Edina Delića.


 

Popunu 63 biračka odbora , od kojih će neki biti sastavljeni od pet, a neki od tri člana, će vršiti politički subjekti: SDA, SDP, Stranka za BiH, DF, SBB, Ujedinjeni za Lukavac, Dosta je bilo i Mehmed Suljić.

 

Komisija za provođenje postupka opoziva je utvrdila način na koji će biti izvršeno javno žrijebanje, a koje će osigurati potpunu zakonitost i transparentnost u radu, te jednako participiranje svim političkim subjektima u kompletnom procesu.

 

Podsjećamo, referendum o mogućem opozivu načelnika Edina Delića će, na osnovu inicijative i odluke većine u Općinskom vijeću Lukavac, biti proveden 13. maja 2018. godine.

 

(RTV Lukavac)