Naslovna AKTUELNO Servisne informacije za dan 14.01.2019. god.

Servisne informacije za dan 14.01.2019. god.

Hitna služba: U protekla 24 sata ljekari obavili 153 pregleda, medicinski tehničari pružii 282 usluge.

 

PU Lukavac: Mirna noć. 

TVJ Lukavac: Proteklu noć evidentirana jedna intervencija.

 

Elektrodistribucija: :Uredno napajanje el.energijom na području općine Lukavac.

 

JP Rad Lukavac: Vodosnabdijevanje i isporuka toplotne energije u danima vikenda  odvijalo se normalno i bez ograničenja.

 

Odvoz smeća odvija se otežano zbog nemogućnosti prilaza sabirnog vozila mjestima gdje se odlaže smeće (visinske zone). Molimo korisnike usluga za strpljenje čim se stvore uslovi  izostali odvoz smeća će biti izvršen.

 

Stanje vodosnabdijevanja gradskih  i  prigradskih  vodovodnih sistema kojima upravlja JP Rad Lukavac danas  je uredno i nema planiranih isključenja potrošača radi izvođenja radova na mreži.

 

Svaki korisnik usluge dužan je da kućne vodovodne instalacije drži u ispravnom stanju, kako bi se spriječilo rasipanje vode i nastupanje drugih šteta. U suprotnom slučaju sve nastale štete padaju na teret korisnika. Pod kućnim vodovodnim instalacijama podrazumijevaju se sve naprave i uređaji kod korisnika usluge vodosnabdijevanja iza glavnog vodomjera, koje služe za snabdijevanje vodom. U slučaju prestanka upotrebe objekta za vodosnabdijevanje, vlasnici, odnosno, pravno lice kome je objekat povjeren na korištenje i upravljanje, dužan je da taj objekat održavati u stanju koje neće prouzrokovati štetu režimu voda ili trećim licima.

 

Isporuka i distribucija toplotne energije uredna. Obilazak i kontrola ispravnosti rada podstanica u toku.

 

Zimska služba: Svi ljudski i materijalno-tehnički resursi su u pripravnosti, a obezbijeđena je i dovoljna količina posipnog materijala. Svi putevi koji su u nadležnosti J.P. ”RAD” Lukavac su prohodni.

 

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P. Rad Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.