Naslovna AKTUELNO Smanjen dotok vode za Lukavac + VIDEO

Smanjen dotok vode za Lukavac + VIDEO

Trenutne poteškoće u snabdijevanju vodom pojednih korisnika u Lukavcu i prigradskim naseljima uzrokovane su smanjenim dotokom vode koju  JP „Rad“ Lukavac preuzima od proizvođača GIKIL-a, a zbog razloga  tehničke prirode.

 

Odmah po saznanju da je pritisak u vodovodu smanjen, iz komunalnog preduzeća su poduzeli sve aktivnosti na prevazilaženju problema.


 

„Kapacitet koji je dovoljan da se sve mjesne zajednice i područja grada opskrbe vodom jeste oko 55 do 60 l/s. Međutim, vidjeli smo da je kapacitet smanjen na 45 l/s, što je nedovoljno da bi se snabdjele i sve ove prigradske mjesne zajednice i Lukavac Grad. Intervenisali smo kod dobavljača, odnosno GIKIL-a koji šalje vodu do rezervoara na Doložaju i saznali smo da oni u ovom momentu ne mogu isporučivati veće količine vode, da su u pitanju stvari tehničke prirode i da su u toku radovi na otklanjanju tih nedostataka. Mi smo im rekli da u svakom momentu možemo sve svoje raspoložive kapacitete, radnike, mehanizaciju i sve što bude bilo potrebno na oklanjanju tih nedostaka, odnosno kvarova, staviti na raspolaganje“, rekao je za RTV Lukavac direktor JP „Rad“ Lukavac Nehrudin Osmić.

 

Ovakve situacije nisu neuobičajena pojava u velikim vodovodnim sistemima i mogu se desiti više puta tokom godine zbog različitih vanjskih faktora.

 

Menadžment i tehničko osoblje komunalnog preduzeća trenutno provode brojne aktivnosti kako bi dali svoj doprinos u prevazilaženju trenutnih problema u vodosnabdijevanju, te animirali proizvođača vode da sve poteškoće što hitnije otkloni.

 

(RTV Lukavac)