Naslovna AKTUELNO Snježne padavine nisu prouzrokovale saobraćajne probleme u općini Lukavac (VIDEO)

Snježne padavine nisu prouzrokovale saobraćajne probleme u općini Lukavac (VIDEO)

Zimsku službu u JP “Rad” Lukavac, kako tvrde, nisu iznenadile prve ovogodišnje snježne padavine.

 

U JP “Rad” Lukavac kažu da imaju odgovarajuće tehničke i kadrovske resurse, a da su nabavili i dovoljne količine posipnog materijala.

 

Zimska služba najavljuje efikasno obavljanje poslova, posebno kada su u pitanju dionice kojima saobraća javni prevoz i javne površine u gradu.

 

Za održavanje sporednih puteva na području mjesnih zajednica, rukovodstvima mjesnih zajednica se dodjeljuju određene količine nafte i soli za samoorganizovanje i uklanjanje snijega uz pomoć traktora sa nadograđenim plugovima za snijeg.

 

Najvažnije je da su ekipe JP “Rad” Lukavac tokom noći bile na terenu i da se danas bez problema odvija saobraćaj, a posebno onaj linijski, odnosno za prevoz putnika. Prema informacijama iz kompanije “Ljaljić tours” sve linije su jutros saobraćale na vrijeme i po ustaljenom redu vožnje. Osim toga u prioritete za čišćenje spadaju i gradske ulice.

 

Općina Lukavac ima u obavezi, kada je u pitanju zimska služba, održavati sve putne pravce na području općine, osim magistralnog puta M-4 Tuzla- Doboj i regionalnih puteva Lukavac –Banovići i Lukavac – Živinice.

 

Više o ovoj temi saznajte u vdeo prilogu Midhata Sarajlića:

 

 

 

(RTV Lukavac)