Naslovna AKTUELNO Solak: Razmatramo kako ublažiti mjere u Federaciji!

Solak: Razmatramo kako ublažiti mjere u Federaciji!

Na redovnoj konferenciji za medije Fahrudin Solak, načelnik Federalnog štaba civilne zaštite i Goran Čerkez iz Federalnog ministarstva zdravstva odgovarali su na pitanja medija o trenutnoj situaciji s koronavirusom i mogućim izmjenama donesenih mjera.
Solak je na pitanje portala Klix.ba o mogućem ublažavanju mjera koje se odnose na rad određenih privrednih subjekata i zabranu kretanja osoba mlađih od 18 i starijih od 65 godina odgovorio da se svaka naredba analizira i prije i nakon njenog donošenja, ali i to da ove mjere ipak donose dobre rezultate.

“Kada je riječ konkretno o zabrani kretanja osoba mlađih od 18 i starijih od 65 godina moram reći da je ona na snazi već 12 dana i efekti su veoma dobri i svjesni smo situacije u kojoj se ove osobe nalaze i o tome svaki dan na sjednicama raspravljamo. I naravno da razmatramo načine kako da ih ublažimo ako budemo i treba uzeti u obzir da se svaka mjera donosi kako bi se zaštitilo zdravlje svih građana. O tome ćemo voditi računa u narednom periodu u komunikaciji smo s kolegama psiholozima, pedagozima i socijalnim radnicima”, naveo je Solak.