Naslovna AKTUELNO Stiže velika promjena vremena

Stiže velika promjena vremena

U Bosni i Hercegovini danas će veći dio dana preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

 

Od poslijepodnevnih sati jače naoblačenje sa zapada koje će u noći na subotu usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. 

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stepeni.

 

U subotu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i slabijom grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 22°C.

 

U nedjelju će biti pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima u Bosni. Vjetar slab. U Bosni vjetar sjevernog smjera, a u Hercegovini vjetar južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C.

 

U ponedjeljak će biti oblačno sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar istočnog smjera, a u Hercegovini vjetar jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 17°C.