Naslovna AKTUELNO Svečano otvoren Međunarodni dječiji festival “Vezeni most”

Svečano otvoren Međunarodni dječiji festival “Vezeni most”

U BKC Tuzla  svečano je otvaren 15. Međunarodni dječiji Festival “Vezeni most” koji će trajati do 26. oktobra.

 

U sklopu ove manifestacije, JU Javna biblioteka Lukavac bila je domaćin i organizator jednog prelijepog događaja u saradnji sa Teatrom kabare Tuzla. Naime, učenici osnovnih škola “Lukavac grad” i ” Lukavac mjesto” i uz nesebičnu podršku suorganizatora Centrom za kulturu uživali su u jednosatnom glumačkom perfomansu glumaca ovog teatra ” Hoću da se igram”. Tekst ovog komada potpisuje cika Šimo Ešić, pod rediteljskom palicom režisera Vlade Keroševića.

 

Inače, kada je u pitanju manifestacija “Vezeni most”, riječ je o najvećem i najznačajnijem projektu namijenjenom djeci i umjetnicima za djecu, te je jedini festival ove vrste u Bosni i Hercegovini.

 

Festival je otvoren u Tuzli, raznolikim dječijim, muzičkim izvedbama, uz izložbu gošće, ilustratorice Ane Grigorjev, beogradske umjetnice evropskog ranga koja je uradila reklamni plakat i likovni identitet.

 

Kako je najavljeno ovogodišnji program će biti znatno sadržajniji i bogatiji od prethodnih. Na festivalu će, pored ostalog, biti promovisana Monografija “15 godina Vezenog mosta” na 336 strana, s mnoštvom dokumenata i informacija.