Naslovna AKTUELNO Taksisti razmatraju mogućnost korištenja električnih automobila

Taksisti razmatraju mogućnost korištenja električnih automobila

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona 20.decembra organizuje sastanak sa JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo i predstavnicima udruženja taksi prijevoznika u vezi razmatranja mogućnosti uvođenja električnih vozila i izgradnje punionica za električna vozila na području Tuzlanskog kantona.

 

Sastanak se organizuje u cilju upoznavanja svih zainteresovanih subjekata sa mogućnostima uvođenja električnih vozila u taksi prijevoz na području TK, perspektivi i mogućim lokacijama za izgradnju punionica za električna vozila i druge potrebne infrastrukture.

 

Ovim sastankom se nastoje pokrenuti prve aktivnosti na afirmaciji upotrebe električnih vozila i staviti naglasak na prednosti i mnogućnosti električnih vozila. Također, na sastanku će se razmotriti potrebe taksi prijevoznika, a sve u cilju eventualnog korištenja električnih vozila u taksi prijevozu na području TK u narednom periodu.

 

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK želi da kroz organiziranje sastanka sa zainteresovanim subjektima podstakne aktivnosti na pokretanju elektromobilnosti na području Tuzlanskog kantona, odnosno da ukaže na sve probleme i prepreke kod uspostavljanja i razvoja elektromobilnosti te da predloži rješenja za njihovo prevazilaženje, a sve u cilju bržeg uvođenja električnih vozila kako u privatne svrhe tako i u svrhu javnog vanlinijskog taksi prijevoza putnika.