Naslovna AKTUELNO Tuzlu sinoć potresla dva tragična događaja

Tuzlu sinoć potresla dva tragična događaja

Dvije osobe povrijeđene su u pucnjavi koja se dogodila jutros u 01:05 sati u Rudarskoj ulici, saopćeno je iz MUP – a TK. Na njih je pucala osoba, čiji identitet još uvijek nije poznat.

 

“Nepoznati počinilac pucao je na Željka M. (40) i Armira M. (29). Za počiniteljem se još traga, ali se zna da je bio maskiran i sa kapuljacom. Željko je jednim hicem povrijeđen u predjelu stomaka, sa dva metka u lijevu i jednim u desnu nogu i nakon operacije je zadržan u hirurškom šoku. Armir je jednim hicem pogodjen u desnu potkoljenicu. Za osobom koja je u bjekstvu, se traga i utvrdjuje se njegov identitet. U toku su istražne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti i motivi za napad na pomenute” – kazao je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK.


 

Uviđaj su obavili pripadnici OKP Tuzla, a o događaju je upoznat i Kantonalni tužilac. Više informacija će biti poznato narednih dana, nakon rasvjetljavanja događaja.

 

Dvije osobe smrtno su stradale, a jedna povrijeđena jutros u 07:20 sati u naselju Paša Bunar, gdje je aktivirana bomba.

 

Kako nezvanično saznajemo prema prvim informacijama radi se o porodičnoj tragediji u kojoj je muškarac zaklao suprugu, a zatim aktivirao bombu, kojom je usmrtio sebe i ranio njihovo dijete. Odmah po dojavi, na lice mjesta osim policije izašli su i Službenici hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, koji su na terenu povrijeđenom djetetu ukazali prvu pomoć, zatim ga prevezli u UKC Tuzla iz kojeg očekujemo više informacija uskoro.

 

Kako su nam kazali u MUP-u TK još uvijek se utvrđuju okolnosti ovog događaja. Razgovarali smo i sa komšijama porodice koje je ova vijest jutros ostavila u šoku. Jutros rano čuli su eksploziju, ali nisu ni slutili da se radi o ovakvoj tragediji, jer je u pitanju porodica koja nije od ranije poznata, kao problematična.

 

Kako su nam kazali iz Tužilaštva TK, uviđaj je u toku. Potvrdili su informaciju da su dvije osobe smrtno stradale, najvjerovatnije supružnici , dok je njihovo dijete ranjeno i prevezeno na UKC Tuzla. Na terenu su tužilac i istražitelj sektora krim policije MUP-a TK. Utvrđuju se okolnosti događaja. Više informacija bit će poznato nakon obavljenog uviđaja, kazao je Admir Arnautović, glasnogovornik u Tužilaštvu TK.