Naslovna AKTUELNO Tumare dobijaju novu dionicu asfaltiranog puta (VIDEO)

Tumare dobijaju novu dionicu asfaltiranog puta (VIDEO)U kabinetu općinskog načelnika Edina Delića upriličeno je zaključivanje tripartitnog ugovora između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Općine Lukavac i „RIAL-ŠPED“ d.o.o.

 

Predmet Ugovora je rekonstrukcija i asfaltiranje putnog pravca Brijesnica Donja-Tumare-Panjik u dužini od cca 840 m.

 

Vrijednost izvođenja radova sa uračunatim PDV-om je 75.283,56 KM od čega je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica osiguralo sredstva u iznosu od 55.283,56 KM, dok Općina Lukavac ovaj projekat sufinansira u iznosu od 20.000 KM.

Danas je izvođač radova „RIAL-ŠPED“ d.o.o. Doboj Istok uveden u posao.

 

Gospođa Milka Mijatović, mještanka MZ Tumare, ovom prilikom kazala je: „Mnogo nam znači ovaj projekat. Zahvaljujem se Federalnom ministarstvu i Općini Lukavac koji su nam izašli u susret da nam urade ovaj put. Lijepo nam je ovdje, vratili smo se da živimo, i puno nam znači da imamo dobru saradnju sa Općinom Lukavac a ovaj put će nam olakšati obavljanje potreba i obaveza.“

 

Općinski načelnik Edin Delić se zahvalio Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica što je odabralo jedan od projekata na općini Lukavac i što će zajedničkim sredstvima sa Općinom Lukavac asfaltirati dio važne dionice puta za mještane u rejonu Brijesnica Donja-Tumare-Panjik.

 

„Ovo je veoma važan projekat i za Općinu Lukavac. Znamo da se radi o povratničkom naselju. Ozren je dosta širok raštrkan prostor koji je jako teško infrastrukturno pratiti. Ovo je na jedan način i poruka mještanima ozrenskih sela da su oni naši građani, da ih smatramo jednako pravnim i jednako važnim kao što je to bilo koji građanin općine Lukavac i da želimo tretirati ljude koji su se vratili na svoja ognjišta na našoj općini onako kako bismo željeli da budu tretirani povratnici bilo gdje, u Bratunac, Srebrenicu, Bijeljinu itd. Čestitam mještanima, želim im dobar, kvalitetan, uspješan asfalt“, kazao je načelnik Edin Delić.

 

Radovi bi trebali započeti već naredne sedmice, a više informacija doznajte u video prilogu Mirzete Riđešić.

 

(RTV Lukavac)