Naslovna AKTUELNO TV Lukavac započela novu programsku sezonu

TV Lukavac započela novu programsku sezonu


Menadžment RTV Lukavac u posljednje vrijeme kontinuirano radi na unaprijeđenju vlastite produkcije, te uz stvaranje kvalitetnijih uslova za rad, proširuje i obogaćuje programsku šemu.

 

Prvi jesenji dani donijeli su i uvođenje novih televizijskih emisija, kako bi na efikasan način zadovoljili potrebe brojnih gledatelja za informisanjem o lokalnim događajima, ličnostima i temama.

 

Emisija kolažnoga tipa “Lukavac na dlanu” realizuje se uživo radnim danima u terminu od 16,00 do 17,30 sati.

 

Informativna emisija “Izazovi”, u kojoj kroz razgovore sa relevantnim sagovornicima aktueliziramo brojne teme, na programu je srijedom i petkom od 20,00 sati.

 

“Sportski magazin” u kojem izvještavamo o novostima sa sportskih terena, uspjesima naših klubova i sportista, na programu je ponedjeljakom od 17,30 sati.

 

Paralelno se i dalje u kontinuitetu emituju stalne emisije, poput centralne informativne emisije RTV Lukavac, koja počinje u 18,30 sati.

 

U ulozi novinara, voditelja i autora emisija u novoj programskoj sezoni će se pojavljivati dobro poznata lica lokalne medijske scene: Edina Husović, Mirzeta Riđešić, Suada Imamović, Subhija Sivčević, Sabina Džibrić, Alem Mešković, Nermin Omerović i Midhat Sarajlić.

 

Kolektiv RTV Lukavac najavljuje i brojne novine kada su u pitanju radijski program i web stranica.

 

(RTV Lukavac)