Naslovna AKTUELNO Uvedene nove izmjene u odvijanju saobraćaja u Lukavcu (VIDEO)

Uvedene nove izmjene u odvijanju saobraćaja u Lukavcu (VIDEO)

Resorna služba u Općini Lukavac obavještava javnost da je ponovo došlo do izmjene u odvijanju saobraćaja na području Lukavca.

 

“Obavještavamo javnost da se uvodi privremena izmjena režima saobraćaja na putu k.č.br. 2856 k.o. Lukavac (put prema Groblju), u periodu od 25.10.2019. do 23.11.2019. godine, radi izvođenja radova u realizaciji projekta „Odvodnja oborinskih i otpadnih voda u gradu Lukavac, koju provodi Zajedničko poduzetništvo između preduzeća „ROADING“ d.o.o. Gračanica, „JATA GROUP“ d.o.o Srebrenik i „PUTOVI“ d.o.o Grude.


 

Saobraćaj će u toku radova se preusmjeriti na alternativni pravac:

 

-Ulica Čaršijska – Ulica Tuzlanskog Odreda – Ulica Termoelektrana

 

Obavještavamo vas da se uvodi i privremena izmjena režima saobraćaja na ulici Patriotskog fronta, Trg Slobode, ul. Mehmedalije Maka Dizdara, ul. Septembarska i ul. Patriotske lige (semafori), u periodu od 28.10.2019. do 25.11.2019. godine, radi izvođenja radova u realizaciji projekta „Odvodnja oborinskih i otpadnih voda u gradu Lukavac, koju provodi Zajedničko poduzetništvo između preduzeća „ROADING“ d.o.o. Gračanica, „JATA GROUP“ d.o.o Srebrenik i „PUTOVI“ d.o.o Grude.

 

Saobraćaj će u toku radova se preusmjeriti na alternativne pravace:

 

-Trg Slobode – Ulica Patriotskog fronta – Ulica M.H. Uskufija

-Ulica Lukavačkih brigada – Ulica Jaske i Dragana – Ulica Septembarska

-Ulica Sarajevska – Ulica Kulina Bana

 

Prilikom izvođenja radova, ulica Patriotske lige (iz smjera ul. Sarajevska – Trg Slobode) dobija značaj dvosmjerne ulice i obavezuje se izvođač da postavi saobraćajni znak I-31 (saobraćaj u oba smjera), kao i markere za naglašavanje razgraničenja saobraćaja prema smjerovima vožnje (VIII-27 ili VIII-28).

 

Kako će se odvijati saobraćaj u ovom periodu saznajte i u video prilogu Midhata Sarajlića.

 

(RTV Lukavac)