Naslovna AKTUELNO U četvrtak se održava konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Lukavac (VIDEO)

U četvrtak se održava konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Lukavac (VIDEO)


U sali Policijske uprave Lukavac u četvrtak, 24. decembra 2020. godine sa početkom u 10,00 sati bit će održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Lukavac na kojoj će, između ostaloga, biti izabran novi predsjedavajući.

 

Nakon što je Centralna izborna komisija BiH potvrdila rezultate Lokalnih izbora u BiH, krenulo se i sa implementacijom rezultata, odnosno dodijelom mandata općinskim načelnicima i izabranim vijećnicima u općinska vijeća.

 

Na prvoj sjednici će se naći dvije tačke dnevnog reda, a to je imenovanje komisije za izbor  i imenovanje i administrativna pitanja, kao i izbor novog predsjedavajućeg Općinskog vijeća Lukavac.

 

Ooslovnik o radu Općinskog vijeća Lukavac dopušta da se, nakon konstituirajuće, održi i vanredna sjenica na kojoj bi se našla Odluka o privremenom finansiranju, a kranji rok za usvajanje Odluke o privremenom finansiranju je 31. decembar ove godine.

 

Prvu sjednicu, do imenovanja novog predsjedavajućeg, će voditi dosadašnji predsjedavajući Mehmed Suljić.

 

 

Podsjetimo, prema izbornoj volji građana Općine Lukavac najviše mandata u novom sazivu i to 10 osvojili su Socijaldemokrate BiH, Stranka demogratke akcije je osvojila 9 mandata, po 3 mandata osvojili su SDP i PDA, 2 mandata će imati Demokratska fronta i po jedan mandat Stranka za BiH i SBB. Novi saziv će činiti i dva predstavnika nacionalnih manjina.

 

Više doznajte u video prilogu Alema Meškovića:

 

(RTV Lukavac)