Naslovna AKTUELNO U četvrtak vanredna sjednica Općinskog vijeća Lukavac (VIDEO)

U četvrtak vanredna sjednica Općinskog vijeća Lukavac (VIDEO)

Upravljanje Domom zdravlja Lukavac još uvijek nije riješeno, jer na protekloj sjednici Općinskog vijeća Lukavac zaključak koji je predložio načelnik Općine Lukavac, a nakon konsultacija sa ministrom zdravstva TK i direktorom ZZO TK, nije dobio potrebnu većinu.

 

 

U četvrtak, 20. decembar će na ovu temu biti organizovana još jedna sjednica ali na zahtjev 13 vijećnika, 12 iz SDA i jedan i SBiH, koji su potpisali zahtjev za zakazivanje vanredne sjednice. Predložili su donošenje Odluke o imenovanju privremenog upravnog odbora JZU Dom zdravlja Lukavac.

 

 

Ko su imena, odnosno iz kojih stranaka će biti predloženi kandidati, obzirom da bi za izglasavanje trebalo 16 vijećnika, još uvijek nije poznato. Formiranje većine za ovu odluku bi značilo da je, osim SDA vijećnika, treba  da podrži i nekoliko vijećnika iz drugih stranaka.

 

 

Preporučujemo da pogledate video prilog Midhata Sarajlića u kojem prenosimo izjave predsjedavajućeg Općinskog vijeća Lukavac Mehmeda Suljića i predsjednika Kluba SDA Ermina Jusufovića.

 

 

(RTV Lukavac)